Benefiční den 2021

"V sobotu 20. 11. se konal již 17. ročník florbalového benefičního dne na podporu Sportovního klubu vozíčkářů Praha. Dlouho jsme očekávali, zdali budeme tento benefiční den vůbec moci uskutečnit. Nakonec proběhl, za což jsme velmi rádi. Koronavirová opatření nám přesto zasáhla do naplánované akce. Místo běžných deseti firemních týmů se nakonec benefičního dne zúčastnilo firem pouze šest. Bohužel i turnaj stolního tenisu byl  v menším počtu, než obvykle. Přesto jsme rádi, že se několik nadšenců sešlo a užili si pěkný turnaj," říká předsedkyně klubu Míša Krunclová.

Turnaj byl moderován Pavlem Petrem z Českého rozhlasu a zahájil jej místostarosta MČ Praha 9 - pan Vážanský. Povzbudivá slova ke hře měl i profesionální hráč stolního tenisu a mistr ČR Jiří Vráblík. 

Den se nesl ve skvělém sportovním duchu. Těší nás, že všichni účastníci benefice jdou do turnajů s obrovským nasazením a to je ze hry cítit. Krom hry si hráči z firem zkusili sednout také do florbalových vozíků. A nejen to. Když už byli ve florbalových vozících usazeni, sehráli zápas proti týmu našich hendikepovaných florbalistů. 

Součástí benefice je zážitková hra, kterou pro nás připravila firma Neohráno. Letos jsme si při ní mohli ověřit, jaké máme znalosti o našem sportovním klubu. 

Jako každý rok byl součástí dne také doprovodný program pro děti. Ty soutěžily v rychlosti jízdy na handbiku, v nasazení neoprenové rukavice handikepovanému sportovci, či jízdě zručnosti na vozíku. 

V turnajovém finále florbalové benefice se utkali již několikaletí vítězové z firmy OKsystem s hráči z pojišťovny Uniqa. Tentokrát však zlatá cinkla pojišťovně Uniqa. Finálové pořadí tedy bylo v tomto znění: třetí místo vybojovala pojišťovna Generali, druhé místo získali zástupci firmy OKsystem a gratulace patří vítězům turnaje z pojišťovny Uniqa.

Na benefici jsme přebrali šeky na naši sportovní činnost od firem ComAp, která opět tento rok předčila očekávání a dala florbalovému oddílu krásných 200 000 Kč. Náš oddíl potápění jako každoročně podpořila pěknou částkou 60 000 Kč firma OKsystem. A šek na úžasných 140 000 Kč přebrala Míša Krunclová z rukou hráčů ČSOB, která podpořila činnost celé naší organizace. 

Týmy, které se účastnily benefičního dne a přispěly na naší činnost byly: OKsystem, ČSOB, Poštovní spořitelna, Uniqa, Generali a ComAp.

Turnaj stolního tenisu vyhrála paní Cardová z firmy Uniqa. Hráči stolního tenisu startovným 1000 Kč taktéž přispěli na sport handicapovaných. 

Děkujeme všem partnerům benefičního turnaje, kteří nás v organizaci benefičního dne podpořili. Díky patří jmenovitě: MČ Praha 9, Pivovar Raven, Staropramen, Adidas, Yves Rocher, AV media a Muzeum LEGA.

Tuto benefici prohlašujeme za velmi úspěšnou a těšíme se na další ročník!

 

Fotografie - R. Ondrůjová, L. Ondrůj

Fotografie - Tomáš Devera