SKV Praha http://www.skvpraha.org Žijeme pohybem. Tak jako Vy. cs_CZ Sportovní klub vozíčkářů Praha Fri, 26 Apr 2024 01:08:37 +0200 Fri, 26 Apr 2024 01:08:37 +0200 TYPO3 EXT:news news-3615 Tue, 23 Apr 2024 17:01:17 +0200 SKVělý den vodních sportů https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/skvely-den-vodnich-sportu-3615/ Srdečně vás zveme na SKVělý den vodních sportů! Přijďte si vyzkoušet parajachting, parakajak, paraseakajak a parapaddleboard pod vedením zkušených instruktorů. Akci pořádá Sportovní klub vozíčkářů Praha ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Těšíme se na vás v sobotu 11. 5. v Praze Podolí! Přihlášky zasílejte do 1. 5. na email: miko@skvpraha.org Děkujeme partnerům FTVS UK, ČESKÝ PARA SPORT, Yacht Club CERE a Aktivně s vozíkem V rámci SKVělého dne vodních sportů ve spolupráci Sportovní klub vozíčkářů Praha a Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy probíhá i kurz asistence osobám s tělesným postižením při sportech.

Kurz stojí 1200,- a nabízí mnoho cenných informací, praktických dovedností, ukázek a setkání. Je určený učitelům, studentům, asistentům pedagoga i sociálním pracovníkům.

Více informací o kurzu lze naleznout v e-shopu FTVS UK.

Za APA FTVS kurz garantuje Ilona Pavlová https://www.ftvs-vzdelavani.cz/asistence-na-sportovnich.../

]]>
Společné
news-3616 Tue, 23 Apr 2024 17:01:17 +0200 SKVělý den vodních sportů https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/skvely-den-vodnich-sportu-3616/ Srdečně vás zveme na SKVělý den vodních sportů! Přijďte si vyzkoušet parajachting, parakajak, paraseakajak a parapaddleboard pod vedením zkušených instruktorů. Akci pořádá Sportovní klub vozíčkářů Praha ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Těšíme se na vás v sobotu 11. 5. v Praze Podolí! Přihlášky zasílejte do 1. 5. na email: miko@skvpraha.org Děkujeme partnerům FTVS UK, ČESKÝ PARA SPORT, Yacht Club CERE a Aktivně s vozíkem V rámci SKVělého dne vodních sportů ve spolupráci Sportovní klub vozíčkářů Praha a Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy probíhá i kurz asistence osobám s tělesným postižením při sportech.

Kurz stojí 1200,- a nabízí mnoho cenných informací, praktických dovedností, ukázek a setkání. Je určený učitelům, studentům, asistentům pedagoga i sociálním pracovníkům.

Více informací o kurzu lze naleznout v e-shopu FTVS UK.

Za APA FTVS kurz garantuje Ilona Pavlová https://www.ftvs-vzdelavani.cz/asistence-na-sportovnich.../

]]>
Spojenec
news-3614 Mon, 22 Apr 2024 21:34:36 +0200 Ostrava 2024 – stolní tenis https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/ostrava-2024-stolni-tenis-3614/ Ostrava 2024 – stolní tenis V sobotu 20. dubna se konal v Ostravě turnaj Českého poháru jednotlivců ve stolním tenise vozíčkářů. Celkem přijelo 42 hráčů z celé ČR a jeden ze SR. /A – 18, B – 16, C – 8/.
Třída A:    Za pražský SKV zde nastoupili Martin Lukáš, Pavel Fiala a Milan Krejčí. Mildovi a Pavlovi se příliš nedařilo. Z devíti utkání vyhráli pouze jedno resp. dvě, takže v konečném pořadí, i když velmi těsném pro čtyři hráče, skončili na 18. a 17. místě. Nejlépe se umístil na 7. místě Martin a nebýt těsné prohry 2 : 3 s Karlem Zmrzlým, mohlo to být i lepší. Přesto je to pěkný výsledek a po MČR napravená reputace.

Pořadí:    1. Trávníček; 2. Nacházel; 3. Žák.

Třída B:    Tady za náš klub bojovali Michal Vondráček, Jan Sejk, Tomáš Pohanka a Pavel Urban. V této třídě z popředí žebříčku scházel pouze náš Bohouš Hůlka (nemoc) stejně jako loni. Tady se nedařilo Pavlovi Urbanovi. Konečné 15. místo jde z menší části na vrub těžkému losu, z větší části však předvedenému výkonu. Michal, Tomáš a Honza obsadili 2., 3. a 4. místo. Bohužel zlato jim vyfoukl domácí Jirka Pleva, kterého paradoxně dokázal porazit až čtvrtý Honza Sejk. Přesto patří všem třem poklona za nasazení a předvedenou hru.

Pořadí:    1. Pleva; 2. Vondráček; 3. Pohanka.

Třída C:    Zde nenastoupil žádný závodník z Prahy. Účast osmi hráčů umožnila v této třídě hrát systémem každý s každým, takže si všichni dobře zahráli.

Pořadí:    1. Pochomov; 2. Toika; 3. Šeďa

Dobře připravený turnaj ve známém areálu tentokrát provázelo sychravé počasí. Hrálo se na deseti stolech a jelikož to byl letos první turnaj sezóny, tak se sešla celá špička a celková účast byla opravdu velká. Díky tomu se letos končilo až okolo 17. hodiny.

]]>
Stolní tenis
news-3612 Mon, 22 Apr 2024 16:10:53 +0200 2. díl knihy Stezka Českem na prodej https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/2-dil-knihy-stezka-ceskem-na-prodej-3612/ Pořiďte v našem e-shopu knihu Stezka Českem.2. díl Druhá knížka Stezky Českem volně navazuje na atmosféru té první. Najdete zde nové příběhy Stezkařů, kteří se na Stezku vydali jinak. Dále zaručené tipy, za které neneseme žádnou zodpovědnost, krásné fotky a spousty dalších informací a kvalitního vtipu. Nově zde najdete i příběhy Trail Angels a náhled na Stezku a Stezkaře z jejich pohledu. Pokud vás pobavila a potěšila knížka první, pak ani druhá nemůže ve vaší knihovničce chybět.

Když pořídíte tuto knihu, uděláte radost dvakrát. Výtěžek z prodeje jde totiž na naši činnost! Podpoříte nás v outdoorových aktivitách. Podpořte dobrou věc!

Kniha Stezka Českem 2. díl v našem eshopu zde.

]]>
Společné
news-3613 Mon, 22 Apr 2024 16:10:53 +0200 2. díl knihy Stezka Českem na prodej https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/2-dil-knihy-stezka-ceskem-na-prodej-3613/ Pořiďte v našem e-shopu knihu Stezka Českem.2. díl Druhá knížka Stezky Českem volně navazuje na atmosféru té první. Najdete zde nové příběhy Stezkařů, kteří se na Stezku vydali jinak. Dále zaručené tipy, za které neneseme žádnou zodpovědnost, krásné fotky a spousty dalších informací a kvalitního vtipu. Nově zde najdete i příběhy Trail Angels a náhled na Stezku a Stezkaře z jejich pohledu. Pokud vás pobavila a potěšila knížka první, pak ani druhá nemůže ve vaší knihovničce chybět.

Když pořídíte tuto knihu, uděláte radost dvakrát. Výtěžek z prodeje jde totiž na naši činnost! Podpoříte nás v outdoorových aktivitách. Podpořte dobrou věc!

Kniha Stezka Českem 2. díl v našem eshopu zde.

]]>
Spojenec
news-3611 Fri, 19 Apr 2024 10:14:00 +0200 Naši členové na závodech https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/nasi-clenove-na-zavodech-3611/ V sobotu 13. 4. 2024 se naši členové Standa Zatloukal a Rostislav Blahout zúčastnili Českého poháru v paracyklistice. Závod se uskutečnil v Pardubicích, kde trať dlouhá 21 km vedla přes sídliště, hlavní silnice až na samotné Perštýnské náměstí, kde byl cíl a předávání cen. Závod byl pořádán v rámci Pardubický vinařský půlmaraton který hostil ať už běžce, handbikery tak i závod koloběžek.
První závod a kluci obsadili výherní příčky!
V kategorii MH2 se na druhém místě umístil Standa Zatloukal.
V kategorii MH3 obsadil třetí místo Rosťa Blahout.
Gratulujeme k vítězství a držíme palce do dalších závodů.
Děkujeme Černí koně za zapůjčení handbiku!

]]>
Outdoor
news-3610 Thu, 18 Apr 2024 22:14:23 +0200 Para Dance jako prostředek fyzioterapie https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/para-dance-jako-prostredek-fyzioterapie-3610/ Srdečně vás zveme na Workshop Para Dance v pondělí 13. 5. v Centru Paraple. Našim cílem je přiblížit studentům fyzioterapie tanec na vozíku a možnost využití jeho prvků v rehabilitaci a zároveň ukázat lidem na vozíku krásu tance a jeho prospěšnost nejen pro tělo, ale i duši. V rámci projektu Erasmus pořádá III. lékařská fakulta a tanečníci Para Dance Marcela Řasová (Sportovní klub vozíčkářů Praha) a Jan Havíř (Taneční škola Maestro) ve spolupráci s Centrem Paraple workshop Para Dance pro zahraniční studenty fyzioterapie.

Workshop proběhne 13. 5. 2024 v prostorách Centra Paraple:

13:45 pro klienty Centra Paraple

14:45 pro zájemce z široké veřejnosti

PŘIJĎTE SI S NÁMI VYZKOUŠET TANEC NA VOZÍKU!

VSTUP ZDARMA

Přihlášky a více info: m.rasova@seznam.cz

]]>
Tanec
news-3609 Tue, 16 Apr 2024 21:32:21 +0200 Zahájení nové outdoorové sezóny https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/zahajeni-nove-outdoorove-sezony-3609/ Zahájení nové outdoorové sezóny proběhlo v neděli s krásným datem 14.4.2024. Cyklovýlet, který začínal v Praze od střediska SKV na Praze 9 směrem do Klánovického lesa. Počasí nám náramně přálo, takže vše bylo ve SKVělém duchu .Na cestu vyrazilo celkem 7 vozíčkářů a 9 asistentů rozdělených do dvou skupin. Ujeli jsme krásných 40 kilometrů a užili si parádní cyklistický den.

Děkujeme za podporu Praze 9.

Dále patří velký dík:  Huawei Technologies (Czech) s.r.o., HUDY sport, a.s., ČSOB, a.s., MČ Praha 10, Pražská energetika, a.s., Ferona, a.s.,, Pivovar Raven, Muzeum Lega, Kolektory, a.s.,  ČEZ a.s., Spojenci sportovců na vozíku.

]]>
Outdoor
news-3608 Tue, 16 Apr 2024 21:25:27 +0200 Udílení cen Českého paralympijského výboru https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/udileni-cen-ceskeho-paralympijskeho-vyboru-3608/ Tanečníci Karolína Anna Möckl Dvořáčková a Jan Kohout byli oceněni Českým paralympijským výborem za Mimořádný výkon v roce 2023. V úterý 9. dubna se v pražském Clarion Congress Hotelu konal Galavečer k udílení Cen Českého paralympijského výboru. V rámci prestižní ankety, v níž hlasují zástupci ČPV, výkonného výboru, sportovní novináři a další experti, byli oceněni nejúspěšnější sportovci a osobnosti parasportu za uplynulý rok.

Kromě individuální kategorie TOP 7 se soutěžilo v kategoriích Kolektiv roku, Mimořádný parasportovní výkon, Objev roku či Přínos parasportu.

Za Mimořádný parasportovní výkon v roce 2023 byli oceněni naši tanečníci Karolína Anna Möckl Dvořáčková a Jan Kohout.

Karolína s Honzou také divákům představili krátkou ukázku standardních tanců.

Během slavnostního galavečera vystoupil také taneční pár Marcela Řasová ze Sportovního klubu vozíčkářů Praha a Jan Havíř z Taneční školy Maestro s ukázkou latinskoamerických tanců.

Moc gratulujeme Karolíně a Honzovi a děkujeme oběma našim párům za krásná vystoupení a reprezentaci Para Dance Sportu.

 

Czech Para DanceSport SUT

Český paralympijský tým

Tanec Liberec

]]>
Tanec
news-3607 Mon, 15 Apr 2024 07:59:16 +0200 Paraflorbalové ligové kolo Plzeň https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/paraflorbalove-ligove-kolo-plzen-3607/ Poslední paraflorbalové ligové kolo za námi a vrchol sezóny play off před námi Na víceúčelovém hřišti TJ Lokomotiva Plzeň se první dubnový víkend odehrálo poslední kolo před play off a atmosféra v týmu byla napjatá. Tři zápasy, tři příležitosti pro náš tým Comap Praha ukázat, co v nás je. První soupeř byl jasný a věřili jsme si na něho – Vikings Most. Očekávalo se vyrovnané utkání.

První třetina byla nervózní, oba týmy se držely své taktiky a na ukazateli skóre svítilo po první dvanáctiminutovce 0:0. Ve druhé třetině se ale vikingové prosadili a náš tým musel tlačit ještě víc. Poctivá snaha nám z florbalky Ládi Slapničky přinesla vyrovnání. Bohužel, ve třetí třetině se soupeři podařilo střelit druhý gól a přestože jsme se urputně snažili, už se nám vyrovnat nepodařilo. Utkání skončilo 2:1 pro Most.

Odpolední zápas byl proti FBC Štíři České Budějovice, favoritovi soutěže. Naši hráči měli těžký úkol před sebou. První třetina byla opět vyrovnaná, ale štíři se nakonec ujali vedení. I když jsme se snažili, ve druhé třetině nám utekly o další góly. Ačkoli jsme se ve třetí třetině drželi lépe, nakonec jsme inkasovali další dva góly a zápas skončil 6:0 pro Budějovice.

Nedělní zápas proti Tatranu Střešovice byl naší poslední nadějí na vítězství v tomto kole. I když jsme hráli s bojovností, Tatran se ujal vedení. Ve druhé třetině jsme opět inkasovali a ani ve třetí části se nám nepodařilo zvrátit vývoj. Skončilo to 5:1 pro Střešovice a jediným světlým bodem byl gól Martina Grosse.

I když jsme měli očekávání vybojovat alespoň jednu výhru, bohužel se nám to nepovedlo. Na závěr ligového kola proběhlo vyhlášení nejlepších hráčů jednotlivých týmů. Za naše družstvo byl vyhlášen Ladislav Slapnička.

Neúspěchem se nenecháme zlomit a budeme tvrdě pracovat na tom, abychom ve vyřazovací části soutěže ukázali, že do play off právem patříme. Letošní play off se poprvé v paraflorbalové historii odehraje v Jablonci nad Nisou – a to v termínu 9. – 11. května.

 

 

 

]]>
Florbal
news-3606 Mon, 15 Apr 2024 07:39:33 +0200 MČR v PreO a TempO https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/mcr-v-preo-a-tempo-3606/ V rámci ČR jsme si 6. - 7. 4. 2024 střihli mistrovství republiky v trail orienteeringu, a to konkrétně v disciplínách TempO a PreO. Východočeský TrailO víkend měli pod taktovkou Dan Locker a Ondra Macek (mmch mistr světa v TempO). Sobotní PreO nás zavedlo do krásných Orlických hor, konkrétně do Uhřínova pod Deštnou. Ač lokální závody a MČR, na startu se sešly i zástupci jiných krajin, Slovenska, Polska, Maďarska, Chorvatska i třeba Litvy. Bylo fajn některé po dlouhé době vidět. 

PreO je disciplína "klasická", trávíme na trati daný čas a řešíme - tentokrát 26 kontrol, z čehož byly po závodě ale dvě zrušeny kvůli technickým problémům. Je to také disciplína, kde se dělíme na kategorie Junior, Open a naše P-physically challenged pro lidi s různými fyzickými hendikepy. 

V naší kategorii se závod nejlépe povedl Hance Doležalové, závodící za Vrchlabí. Druhé místo obsadila Jana Kosťová, třetí pak Bohouš Hůlka - oba SKV Praha. SKVělých orienťáků nás ale tentokrát bylo podstatně víc než jindy - sešlo se nás hned 7 z našeho oddílu.

Na nedělní TempO jsme se pak přestěhovali trošku víc na jih - do Slatiňan. 5 a 5 stanovišť, každé s pěti úkoly. Na každém stanovišti měří čas rozhodčí, jak dlouho danému závodníkovi trvá na vše odpovědět plus penalizace za špatné odpovědi.. Je to disciplína, ve které se s ohledem na její specifika nerozlišuje mezi lidmi s hendikepem nebo bez - všichni na stanovišti sedí, všichni řeší to samé ze stejného místa, za stejných podmínek. S ohledem na kvalitní konkurenci jsme tady my vozíčkáři neměli moc šancí, česká špička je prostě trochu někde jinde. Tentokrát navíc do závodů "hodilo vidle" i počasí - bylo nádherně, ale kvůli tomu také vyrašilo listí mnohem dřív než se čekalo a tak byla zhoršená tak důležitá viditelnost terénu. Z 31 závodníků se nejlépe z nás, co máme hendikepy, vedlo Janě - obsadila (až) 21. místo. 

Teď už nás čeká jen příprava na nadcházející mistrovství Evropy, které bude probíhat 8-12.5.2024 ve finském Turku a kterému bude těsně předcházet opět WRE závod ve stejné lokalitě a kterého se většina z nás bude snažit také zúčastnit. 

Děkujeme všem partnerům za to mít možnost věnovat se tomuto sportu!

Výsledky:

 

]]>
Orientační závod
news-3605 Sat, 13 Apr 2024 20:57:05 +0200 MČR v Hodoníně 2024 https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/mcr-v-hodonine-2024-3605/ Ve dnech 4. – 7. dubna proběhlo v Hodoníně mistrovství ČR ve stolním tenise tělesně postižených sportovců. Letos již tradičně společně pro všechny kategorie postižení tedy TT 1 – 11, tedy celkem 57 hráčů. Na turnaj se nominovalo celkem 15 vozíčkářů (TT 1 – 5) /para – 11, kvadru – 4/, kterých se týká tato zpráva. V kategorii TT 6 – 11 bylo nominováno celkem 29 startujících.
Z pražského SKV jsme do Hodonína jeli ve složení: Milan Krejčí (kvadru), Pavel Fiala (kvadru) a Martin Lukáš (para). Jako asistentka nás již tradičně doplnila Romana Krejčí. Soutěže probíhaly v pátek a sobotu po celý den. V pátek se na úvod hrály čtyřhry a po obědě jednotlici para a kvadru. V sobotu dopoledne se dohrávala soutěž jednotlivců para a odpoledne se na závěr hrál open. Soutěž v kategorii žen byla letos na poslední chvíli zrušena.

Začínalo se soutěží čtyřher, kde se utkalo 7 dvojic ve dvou základních skupinách. Milan hraje tradičně s Pavlem a Martin Lukáš hrál s Martinem Garbou z Ostravy. Milan a Pavel měli na úvod brněnskou dvojici Zmrzlý – Kadlík. Po opravdu dobrém výkonu naši kluci zvítězili 3 : 2, čímž si teoreticky zajistili postup mezi první čtyrku, i když je čekal ještě druhý zápas základní skupiny s další brněnskou dvojicí Žák – Holík, se kterou však prohráli 0 : 3. V boji o bronz podlehli našim reprezentantům Suchánkovi se Zvolánkem ve třech setech, takže nakonec z toho bylo 4. místo. Martin Lukáš hrál s Martinem Garbou, avšak tato dvojice nevyužila svůj potenciál, nepostoupila ze základní skupiny, a tak obsadili společné 5. – 7. místo.

Pořadí: 1. Svatoš - Hadrava, 2. Holík – Žák, 3 Suchánek - Zvolánek

V soutěži muži para hrál letos Martin Lukáš. Ten byl na turnaj nominován jako šestý nasazený z jedenáctičlenného pole. Martin nepřijel do Hodonína v dobré kondici, trápily ho teploty a nachlezení. Nedařilo se mu a také štěstí na něj mávalo z velké dálky. Jediným světlým bodem byla porážka 3 : 0 Jardy Hadravy. Z deseti utkání dokázal vyhrát pouze dvě. Navíc díky horšímu skóre obsadil až 10. místo.

Pořadí: 1. Nacházel, 2. Svatoš, 3. Žák

Hlavní soutěží pro Pavla s Milanem byla soutěž muži kvadru, kde letos startovali pouze 4 závodníci. Bylo tedy jasné, že medaile bude a jestli budou dvě, záleželo na tom, jestli kluci porazí Zvolánka. Suchánek všechny ostatní převyšuje, to také potvrdil. Martin přijel v dobré formě a oba naše kluky porazil. Takže si o třetí místo zahráli právě spolu, Milan oplatil Pavlovi loňskou porážku a přivezl do Prahy z MČR jedinou medaili barvy bronzu.

Pořadí: 1. Suchánek; 2. Zvolánek; 3. Krejčí

V soutěži Open jednotlivců hrálo všech 15 para a kvadru závodníků společně systémem KO.
Pavel potkal v prvním kole Jardu Hadravu a v pěkném utkání i s dobrým výkonem mu podlehl 0 : 3. Do druhého kola (mezi prvních osm) však postoupili Milan i Martin. Milda přes Tesaře (kontumací) a Marťan (po zlepšeném výkonu) přes Melkuse. Ve druhém kole už však oba skončili. Milan prohrál s Nacházelem a Martin s Holíkem. Oba tak skončili na děleném 5. – 8. místě

Pořadí: 1. Nacházel; 2. Svatoš; 3. Holík

V průběhu turnaje musel ze zdravotních důvodů, odstoupit Miloš Tesař, takže většina jeho zápasů v soutěži jednotlivců byla skrečována a nenastoupil ani do openu.
V sobotu odpoledne proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií a v podvečer tradiční hodování a zábava.

]]>
Stolní tenis
news-3604 Sun, 07 Apr 2024 21:57:09 +0200 Vystoupení našich tanečníků na Plese na kolečkách https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/vystoupeni-nasich-tanecniku-na-plese-na-koleckach-3604/ V sobotu 23. 4. 2024 se v Národním muzeu konal již 5. ročník Plesu na kolečkách a naši tanečníci zde předvedli hned několik vystoupení. Akce se již od svých počátků koná pod taktovkou Jitky Vaculikové, která se i letos organizace zhostila bravurně, a tak se nám všem již popáté podařilo roztančit Národní muzeum!

Večer slavnostně zahájil primátor hl. města Prahy Bohuslav Svoboda. Moderoval již podruhé Václav Kopta. Hlavním hostem večera byl Jiří Korn a Company. K poslechu a tanci dále zahráli Olympic Revival Band a Nikolas Put s kapelou Radima Linharta.

Také tanečních vystoupení bylo několik. Poprvé zde vystoupili zahraniční hosté, a to ne ledajací, ale hned několikanásobní mistři světa v Para Dance Helena Kašická a Martin Šolc ze slovenského TK Ellegance Košice

.Od nás se představily dokonce tři taneční páry, tanečnice ze Sportovního klubu vozíčkářů Praha v doprovodu profesionálních tanečníků z Taneční školy Maestro: Marcela Řasová a Jan Havíř, Hana Lhotová a Lukáš Bartuněk a Zuzana Pitterová s Janem Skuhravým. Každý pár předvedl tři tance.

Afterparty se tentokrát ujal DJ Kryštof Kmoch.

Děkujeme Jitce Vaculikové za pozvání, našim tanečnicím a tanečníkům z TŠ Maestro za krásná vystoupení a divákům za skvělou atmosféru.

A na závěr pár slov organizátorky:
"Z mého pohledu to byl večer krásný, vydařený, plný skvělé nálady, emocí, přátelské atmosféry, nových přátelství...
Facebook je zaplaven emocemi. A já se nadechnu, nechám ty krásné a úžasné emoce ještě chvíli působit a potom se vrhnu na přípravu 6. ročníku Plesu na kolečkách."


Kompletní info o Plesu na kolečkách a videa z našich vystoupení na:
https://www.plesnakoleckach.cz/
 

]]>
Tanec
news-3603 Wed, 03 Apr 2024 08:37:40 +0200 VELIKONOČNÍ ORIENŤÁK VE SLOVINSKU https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/velikonocni-orientak-ve-slovinsku-3603/ Pro Janu Kosťovou i Pavla Šprynara to byly letos první závody. Ve Slovinsku se na velikonoční víkend konaly závody řazené do Světového rankingu (WRE) a tak nebylo na co čekat. Do Mistrovství Evropy zbývá už sotva měsíc a trénovat je třeba. Krešo Keresteš, slovinský elitní trailista, pořádá každoročně závody řazené do WRE v okolí Lublaně. Krásný kraj, na jaře co se počasí týče dost nevypočitatelný. Tentokrát nás ale nezaskočila žádná sněhová vánice. Užili jsme si sobotní i nedělní klasický závod PreO v naprosto skvělém počasí. Terény byly krásné, členité, pestré. Čtení vrstevnic v sobotu, v neděli oživené ještě i skalami, co víc si v rámci přípravy přát. Pavel si zpestřil závodění i o noční klasiku PreO ve formátu sprintu. 

Ano, přát jsme si mohli lepší výsledky. Ač byly zejména mé (Janiny) těsně pozávodní dojmy jen pozitivní, výsledky následně pozitiva dost zkalily. "Tolik chyb na trati už si ani nepamatuju! Ale pořád lepší dělat je teď, než za měsíc.. Snad se z toho poučím." řekla jsem veřejně hned několika kolegům trailistům po závodech. S Pavlem jsme si pak jeli zlepšit náladu do Trojane na vyhlášené mega koblihy. 

Nadcházející víkend nás teď čekají závody tuzemské a rovnou MČR v obou disciplínách - PreO i TempO. Držte nám palce, ať se nám daří lépe!

Děkujeme partnerům oddílu orientačních závodů za podporu a možnost jezdit sbírat zkušenosti i na zahraniční závody! Bez nich bychom nebyli vůbec konkurenceschopní.

Výsledky:

]]>
Orientační závod
news-3602 Mon, 25 Mar 2024 08:25:40 +0100 Para Dance Workshop pro děti i dospělé https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/para-dance-workshop-pro-deti-i-dospele-3602/ Srdečně vás zveme na celodenní taneční workshop pro děti i dospělé na vozíčku, který se bude konat v neděli 12. 5. 2024 od 10:00 v Taneční škole Maestro, v Praze, Na Strži 40. V rámci StarDance si nás finalisté Kateřina Bartuněk Hrstková a Vavřinec Hradílek vybrali, aby nám věnovali finanční dar od Komerční Banky.
Za tento dar jsme se rozhodli uspořádat taneční workshopy pro děti i dospělé na vozíčku, kde si budou moci vyzkoušet standardní a latinskoamerické tance spolu s profesionálními lektory zcela zdarma.

Workshopy proběhnou pod vedením trenéra české Para Dance reprezentace Vítězslava Rázka a za trenérské účasti profesionálních lektorů z TŠ Maestro včetně finalistky StarDance Kateřiny Bartuněk Hrstkové.

Můžete se těšit celkem na dva dny plné tance, jeden vás čeká na jaře a druhý na podzim letošního roku.

Lekce jsou otevřeny pro začátečníky i pokročilé tanečníky, pro vozíčkáře i chodící, pro stávající členy SKV Praha i nové zájemce. Vozíčkáři mohou přijít sami či v páru, po domluvě případně partnera zajistíme.

Akce probíhá za spolupráce Sportovního klubu vozíčkářů Praha a Czech Para Dance Sport SUT.

Vstup ZDARMA.

Přihlášky a bližší info: tanec@skvpraha.org

]]>
Tanec
news-3600 Mon, 18 Mar 2024 17:34:32 +0100 Prodej nové knihy zahájen https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/prodej-nove-knihy-zahajen-3600/ Nová knížka s názvem Stezka Českem-nové příběhy je již v prodeji. Je ve stejném duchu jako ta první, tedy spousta příběhů, filosofie, životních mouder a zábavy. Celý autorský honorář jde opět na Sportovní klub vozíčkářů Praha, 100% výtěžku z prodeje přes Stezkoshop taky. Objednávat můžete na Stezkoshopu zde.

Tak ať dělá radost jako ta první!

]]>
Společné
news-3601 Mon, 18 Mar 2024 17:34:32 +0100 Prodej nové knihy zahájen https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/prodej-nove-knihy-zahajen-3601/ Nová knížka s názvem Stezka Českem-nové příběhy je již v prodeji. Je ve stejném duchu jako ta první, tedy spousta příběhů, filosofie, životních mouder a zábavy. Celý autorský honorář jde opět na Sportovní klub vozíčkářů Praha, 100% výtěžku z prodeje přes Stezkoshop taky. Objednávat můžete na Stezkoshopu zde.

Tak ať dělá radost jako ta první!

]]>
Spojenec
news-3599 Mon, 18 Mar 2024 10:40:44 +0100 Letní outdoorová sezóna 2024 https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/letni-outdoorova-sezona-2024-3599/ Letní outdoorová sezóna je naplánovaná a Vy se již nyní můžete začít těšit na další dobrodružství! Nabídka je pestrá a věříme, že si každý z Vás vybere to svoje. Na akce se vždy hlaste pouze tomu, jenž je v přehledu u Vámi vybrané akce uveden. Na každé akci se o Vás postarají zkušení instruktoři a budou Vám pomáhat SKVělí asistenti. Na vodáckých akcích vždy zajistíme veškeré potřebné vybavení. Na akce cyklistické Vám můžeme zapůjčit ELEKTRO i klasické handbiky i lehotříkolku. Těšíme se na společné sportovní zážitky! Míša, Vladan, Beny a Tom Výjezd na handbicích Klánovickým lesem
  • Termín: 14.4.
  • Jízda Klánovickým lesem 
  • Sraz na Černém Mostě u polikliniky Parník v 10.00, předpokládaný návrat v 17.00
  • Můžeme zapůjčit i handbike, lehotříkolku, kolo
  • Akce je zdarma
  • Hlásit se můžete Míše: krunclova@skvpraha.org

Zahájení vodácké sezóny na Otavě

  • Termín: 3.5. - 5.5. 
  • (pátek večer začátek - neděle odpoledne konec)
  • Poplujeme vrchní úsek z Rejštejna
  • Jedinečný vodácký zážitek v českých podmínkách
  • Zajistíme zkušené vodácké instruktory a asistenty
  • Zajistíme vám veškeré vodácké vybavení
  • Ubytování v chatkách se snídaní a možná i polopenzí. 
  • Cena 2000 Kč 
  • Hlásit se můžete na Vladanovi: kondiolka@skvpraha.org

Den vodních sportů v Praze

  • Termín: 11.5. 
  • (sobota celý den)
  • Ve spolupráci s FTVS UK pořádáme den vodních sportů.
  • Přijďte si užít: parajachting, seakajaky, paddleboardy, kánoe.
  • Cena 300 Kč
  • Hlásit se můžete Míše: krunclova@skvpraha.org

Vyjížďka na handbicích Klánovickým lesem

  • Termín 12.5.
  • jízda po Klánovickém lese 
  • sraz na Černém Mostě u polikliniky Parník v 10.00, předpokládaný návrat v 17.00
  • Můžeme zapůjčit i hand-bike, lehotříkolku, kolo
  • Akce je zdarma
  • Hlásit se můžete Míše: krunclova@skvpraha.org

Vodácký víkend na Vltavě s rodinkami

  • Termín: 24.5.- 26.5. 
  • (pátek večer začátek - neděle odpoledne konec)
  • Čeká nás již tradiční splutí Vltavy
  • Vzít s sebou můžete i vaše rodinné příslušníky, ale můžete se zúčastnit i bez nich
  • Zajistíme zkušené vodácké instruktory a asistenty
  • Zajistíme veškeré vodácké vybavení
  • Ubytování v chatkách a stanech. Stravování vlastní hromadné
  • Cena akce je 2300 Kč za dospělou osobu a 1300 Kč za dítě od 3 do 15 let
  • Hlásit se můžete Tomovi: miko@skvpraha.org

Divoká smaragdová Soča - Slovinsko

  • Termín: 5.6. - 9.6. 
  • (středa přesun na místo - neděle návrat)
  • Čekají vás 3 vodácké dny na jedné z nejkrásnějších řek v Evropě
  • Zajistíme zkušené vodácké instruktory a asistenty 
  • Zajistíme veškeré vodácké vybavení
  • Ubytování ve stanech v kempu s polopenzí - tábornická kuchyně
  • Cena: 4500 Kč + doprava
  • Hlásit se můžete na Vladanovi: kondiolka@skvpraha.org

Seakajaky Dalešice

  • Termín: 14.6. - 16.6.
  • (pátek odpoledne příjezd - neděle odpoledne odjezd) 
  • Na akci se hradí pouze nocleh v kempu, každý si platí na místě sám podle ceníku kempu, po předložení průkazu ZTP výrazná sleva
  • Kemp  Wilsonka https://www.wilsonka.cz/ 
  • Jídlo si zajišťuje každý sám.
  • Hlaste se prosím Benymu: petr.kubal6@seznam.cz, 725 062 963

S SKVéčkem na Tour de France (Itálie - Francie)

  • Termín: 28.6. - 6.7.
  • (pátek večer odjezd - sobota návrat)
  • Vydejte se s SKvéčkem do Itálie a Francie nasát atmosféru nejslavnějšího cyklistického závodu na světě
  • Mimo fandění vás čeká spousta kilometrů na handbiku a další kulturní a poznávací zážitky
  • Spaní ve stanech v kempech Itálie 29.6. - 4.7.  A  4.7. -.6.7. Francie
  • Můžeme zapůjčit i handbike, lehotříkolku, kolo
  • Stravování vlastní (hromadné)
  • Cena pouze za ubytování je 3900 Kč 
  • Více informací foto v příloze
  • Hlásit se můžete Tomovi: miko@skvpraha.org

Stezka Českem v Novohradských horách

  • Termín 12.7. - 14.7.
  • (pátek večer příjezd - neděle odpoledne návrat)
  • Pojeďte s námi na další etapu Stezky Českem, tentokrát máme v plánu přejezd Novohradských hor
  • Dva dny cyklovýletu v kulisách skoro nedotčených Novohradských hor
  • Můžeme zapůjčit handbike, lehotříkolku, kolo.
  • Ubytování na zámku NOVÉ HRADY - pokusíme se zajistit polopenzi
  • Cena mezi 3000 - 4000 Kč
  • Hlásit se můžete Tomovi: miko@skvpraha.org

Parajachting na Nechranické přehradě

  • Termín: 25.7. - 28.7.
  • (čtvrtek dopoledne začátek - neděle odpoledne konec) 
  • Ubytování je zajištěno v chatkách v kempu Nechranice https://www.kempnechranice.cz/.
  • Cena akce je 5000 Kč, zahrnuje ubytování, plnou penzi a jachtaření. 
  • Jachtaří se pod vedením profesionální trenérky ve speciálně upravené jachtě na ovládání rukama.
  • Hlaste se prosím Benymu: petr.kubal6@seznam.cz, 725 062 963

Cyklovodácká akce u Jaroměře

  • Termín: 14.8. - 18.8. 
  • (středa odpoledne příjezd na místo - neděle odjezd) 
  • Na handbicích i na vodě
  • Ubytování v chatkách a stanech. Říční a sluneční lázně
  • Nenechte si ujít kombinaci parádních cyklovýletů a vodáckého zážitku řekách Labe a Úpa
  • Zapůjčíme veškeré vodácké vybavení 
  • Zajistíme zkušené vodácké instruktory a asistenty
  • Můžeme zapůjčit i handbike, lehotříkolku, kolo
  • Cena s polopenzí 3800 Kč
  • Hlásit se můžete Vladanovi: kondiolka@skvpraha.org 

Divoká Salza 

  • Termín: 29.8. - 1.9. 
  • (čtvrtek odpoledne příjezd na místo - neděle odjezd)
  • Dva dny adrenalinového dobrodružství na řece Salze
  • Zapůjčíme veškeré vodácké vybavení
  • Zajistíme zkušené vodácké instruktory
  • Ubytování ve stanech v kempu se snídaní
  • Cena 3000 Kč 
  • Hlásit se můžete Vladanovi: kondiolka@skvpraha.org

Závěr léta na Moravě

  • Termín: 13.9. - 17.9. 
  • (pátek večer začátek - úterý odpoledne konec)
  • Projeďte s námi Lednicko - Valtický areál, za vínem a sluníčkem.
  • Můžeme zapůjčit i handbike, lehotříkolku, kolo
  • Ubytování s polopenzí v penzionu Včelařský dvůr
  • Cena akce je: 6800 Kč 
  • Hlásit se můžete Tomovi: miko@skvpraha.org

Závěr outdoorové sezony na řece Jizeře

  • Termín: 27.9. - 29.9.
  • (pátek příjezd - neděle odjezd)
  • Ukončení vodácké sezóny ve velkém stylu. Výlet po vodě i po souši. 
  • Ubytování s polopenzí zajištěno v bezbariérovém ubytování Smržovka – Sněženka.
  • Na akci půjčíme veškeré vodácké vybavení.
  • Cena: 2200 Kč
  • Hlásit se můžete Vladanovi: kondiolka@skvpraha.org
]]>
Outdoor
news-3598 Mon, 11 Mar 2024 18:09:17 +0100 Divoké závody v Divoké Šárce https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/divoke-zavody-v-divoke-sarce-3598/ Zahájili jsme sezónu a hned divoce. Ve spolupráci s Oirenteering Adventure jsme pořádali závody započítávané do světového žebříčku v trail orienteeringu. 2.-3.3.2024 jsme tak trávili čas v Divoké Šárce v Praze, kde jsme díky šetrnosti našeho sportu mohli závod uspořádat.
Sobotní klasiky (PreO) a nedělního Tempa se účastnilo na 105 závodníků ze 17 zemí. Počasí nám přálo a tak si mohli závodníci užít 28 sobotních kontrol klasiky a 6 stanovišť nedělního Tempa naplno. 
Z našich SKVělých závodníků se ve startovní listině objevili zatím jen Eva Tomanová, Bohouš Hůlka a Petr Krystek. Na ostatní byla ještě zima, nebo je trápily zdravotní trable. Jana byla součástí pořadatelského týmu a tak závodit nemohla - užívala si místo toho celodenní zápřah organizátora, prokládaný kafem z McDonalds (komu se to na závodech jinak poštěstí!). 
Velké díky patří Tomáši Leštínskému z Oreinteering Adventure za zajištění většiny organizace vč stavby opravdu kvalitního a pěkného závodu, Pavlovi Ptáčkovi za ladění drobných ale výživných (orientačně) detailů z pozice oficiálního Advisora závodů a spoustě dobrovolníků, kteří s pořádáním pomáhali po oba dny. Bez pomoci všech zúčastněných by realizace takového závodu nebyla vůbec možná.

Výsledky: 
PreO https://o-adventure.cz/preor/results/LTP/2024-03-02E1/results_E1_class_Open%20E+Para%20E+Junior%20E.htm 
TempO https://o-adventure.cz/preor/results/LTP/2024-03-03E2/results_E2_class_Open%20E+Para%20E+Junior%20E+A.htm 

]]>
Orientační závod
news-3597 Sat, 09 Mar 2024 12:29:55 +0100 První jarní ligové kolo v Mostě https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/prvni-jarni-ligove-kolo-v-moste-3597/ Další ligové kolo se konalo 24.- 25.2 v Mostě, ve městě známém svým seriálem Dycky Most. První zápas nás čekal v sobotu proti českobudějovickým Štírům, který byl od samého začátku velmi vyrovnaný. Přestože Štíři otevřeli svoje skóre, dařilo se nám udržet jejich tempo a postupně se nám dařilo snižovat jejich náskok. Bohužel ke konci náš boj o první jarní 3 body nevyšel, a nakonec jsme podlehli 3:5. Nicméně z pohledu celého víkendu to byl z hlediska herního náš nejlepší zápas.

Druhý sobotní zapas byl proti polskému výběru Wheel Wolf Sosnowiec, v jehož čele stojí legenda českého florbalu i paraflorbalu Petr Koutný. Díky jeho trenérským zkušenostem nás dokázal polský Wheel Wolf porazit 5:0. Nic na tom bohužel nezměnil ani samostatný nájezd Romana Charváta v druhé třetině, který bohužel neproměnil. 

První nedělní zápas a tým PARAFLORBAL Ostrava. I v tomto zápase byla zpočátku úspěšnější Ostrava, nicméně se nám podařilo stav utkání vždy vyrovnat. Skvěle chytající ostravský gólman přežil klinickou smrt ve třetí třetině, ve které jsme ho mohutně zasypali střelami. Skvěle se v zápase prosadil Ladislav Slapnička, který nejenže vstřelil první vyrovnávací gól, ale současně se podílel na našem konečném vítězství při samostatných nájezdech. Přesnou střelou do pravého horního rohu překonal ostravského gólmana, následně z naší strany skóroval ještě Vladimír Mařík. Současně všechny ostravské nájezdy vychytal Milan Man a my se nakonec mohli radovat ze zisku vysoce cenných 2 bodů v tabulce základní části.

Poslední zapas byl proti domácímu výběru z Mostu, který byl pro nás důležitý, a ve kterém jsme měli za cíl urvat další 3 body. Bohužel herně jsme tento zápas nezvládli a bohužel se nám nedařilo se dostatečně a důrazně prosadit. Přestože jsme střelecky nijak výrazně nezaostávali za mosteckými Vikingy, naše obrana bohužel několikrát nechala proklouznout soupeřovy útočníky a závěrečné siréně výsledková tabule ukazovala skóre 1:4 ve prospěch pořadatelského týmu z Motu.

Toto ligové kolo bohužel nebylo podle našich představ. Do Mostu jsme odjížděli s cílem urvat do nejvíce bodů v základní části a pojistit si tak hladký postup do letošního bodu. Nicméně i 2 body ze zápasu proti Ostravě jsou pro nás velmi důležité.

Na začátku dubna nás čekají poslední 3 zápasy základní části v Plzni a posléze play-off, které se letos bude konat v Jablonci nad Nisou. Jsme bojovníci, kteří nic nevzdají, a nejen do posledních zápasů, a hlavně do play-off dáme vše!

]]>
Florbal
news-3595 Tue, 05 Mar 2024 21:31:58 +0100 Seriál Stezka Českem https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/serial-stezka-ceskem-3595/ Ve čtvrtek 7. 3. 2024 premiéra dokumentárního seriálu Stezky Českem na ČT2 od 20:50. Na Stezku se vydá Mirek Vladyka a v deseti týdnech projde všech deset etap Severní větve. Jeden díl bude z našeho výletu na handbikách a celý výtěžek půjde na podporu Sportovní klub vozíčkářů Praha.
Přispívat budete moci prostřednictvím aplikace EPP - Pomáhej Pohybem Nadace ČEZ.

Podcast proč se Mirek Vladyka vydal na Stezku můžete vidět zde.

Děkujeme Martin Úbl a Stezka Českem!

]]>
Společné
news-3596 Tue, 05 Mar 2024 21:31:58 +0100 Seriál Stezka Českem https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/serial-stezka-ceskem-3596/ Ve čtvrtek 7. 3. 2024 premiéra dokumentárního seriálu Stezky Českem na ČT2 od 20:50. Na Stezku se vydá Mirek Vladyka a v deseti týdnech projde všech deset etap Severní větve. Jeden díl bude z našeho výletu na handbikách a celý výtěžek půjde na podporu Sportovní klub vozíčkářů Praha.
Přispívat budete moci prostřednictvím aplikace EPP - Pomáhej Pohybem Nadace ČEZ.

Podcast proč se Mirek Vladyka vydal na Stezku můžete vidět zde.

Děkujeme Martin Úbl a Stezka Českem!

]]>
Spojenec
news-3594 Thu, 29 Feb 2024 11:52:28 +0100 Potápění v potápěčské jámě https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/potapeni-v-potapecske-jame-3594/ V neděli 25. 2. 2024 jsme se sešli v Aquapalace Praha - Čestlice, kde jsme využili možnost tréninku přístrojového potápění v jámě hluboké 8 m, která je určená pro výcvik potápěčů. Možnost potápěčského tréninku v cca 2x větší hloubce, než se provozuje v klasickém bazénu využilo šest hendikepovaných potápěčů, kteří absolvovali dvouhodinový potápěčský výcvik, který probíhal pod dozorem našich zkušených instruktorů z Restartu. Všichni účastníci si potápění a možnost volného pohybu ve vodním prostředí užili. Za profesionální přístup a asistenci během ponorů děkujeme instruktorům potápění z Restartu, bez kterých bychom tento sport dělat nemohli. Za pomoc s přesunem výstroje, oblékáním vozíčkářů, apod. děkujeme báječným asistentům.

Video z akce můžete vidět zde.

Akce se uskutečnila za podpory Spojenců sportovců na vozíku, společnosti OKsystem a.s., HUDY sport a.s., Kolektory a.s., Pražská energetika, a.s., MČ Praha 10 a  MHMP.

]]>
Potápění
news-3593 Mon, 26 Feb 2024 07:16:27 +0100 Tréninky stolních tenistů https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/treninky-stolnich-tenistu-3593/ Tréninky stolních tenistů jsou na pořádku každé úterý a čtvrtek pod vedením vedoucího Pavla Fialy. Přišel si s námi zahrát Ľubomír Kříž z firmy Salerianer. Ľubomír je sám profesionální hráč. Chtěl si vyzkoušet, jaké je to zahrát si s vozíčkáři a byl příjemně překvapený, že hra je rychlá a zábavná. Také studentka aplikované tělesné výchovy dorazila vyzkoušet hru stolního tenisu na vozíku. Stolní tenis news-3592 Mon, 26 Feb 2024 07:03:42 +0100 Trénink badmintonu https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/trenink-badmintonu-3592/ Tréninky badmintonu frci na plne obratky každé úterý v hale tj Astra. Zajemci si mohou prijit vyzkouset, hlasit se mohou Kaje: hrbackova@skvpraha.org Badminton news-3591 Wed, 21 Feb 2024 14:21:23 +0100 Lyžařský kurz Hochficht https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/lyzarsky-kurz-hochficht-3591/ Ve dnech 9. až 13. února jsme se s pěti účastníky na monoski vydali na lyžařský pobyt do rakouského Hochfichtu. Tato akce se stala mou premiérou s SKV, která mi přinesla nejen nové zkušenosti ale také spoustu zábavy. V sobotu jsme za příznivého počasí plni energie a nadšení zahájili lyžovaní. Po úplném vyčerpání sil byla možnost se usadit v restauraci, koupit si pivo a něco k snědku. Třeba jsme si mohli nabídnout i guláš se křenem, což byla novinka, kterou Marcelka objevila, při iluzi, že si dává bohatou nálož sýra.

Na úkor počátečního strachu, že nemám dostatek sil a zkušeností, mi ostatní pomohli a vysvětlili, co mám dělat. Po několika chybách a asi třetím zaváhání, kde se nachází druhá lyže páru, která patrně z názvu neexistuje, jsem se začala orientovat, jak mohu našim vozíčkářům pomoci a co jim spíše přidělává problémy.

Následující dva dny se navzdory deštivému počasí a husté mlze statečně pokračovalo v lyžování. Tyto nepříznivé podmínky otestovaly naše dovednosti nejen v lyžování ale i reflexech, pozornosti a zápalu. Zavítali jsme i na hlučný karneval, plný extravagantních masek a zajímavých povozů. Naše zařazení do průvodu se neobešlo bez zamyšlených a váhajících pohledů, zda nejsme součástí.

Střet se s tamějším záhadným virem postupně skolil tři členy naší posádky. Připadlo podezření na zajímavý pokrm v podobě boloňských špaget, které jsme den předtím obdrželi. Po zjištění, že je viróza rozšířena v okolí pobytu, byla záhada objasněna.

Úspěšný výlet byl zakončen bez zranění, i když pády byly na denním pořádku. Dokonce si někteří mohli vyzkoušet lovit lyžaře z lesa.

Děkuji vám, za příjemný pobyt a možnost se zúčastnit této skvělé akce.

Děkujeme všem, partnerům a podporovatelům:

Huawei Technologies (Czech) s.r.o., HUDY sport, a.s., ČSOB, a.s., MČ Praha 10, Pražská energetika, a.s., Ferona, a.s.,, Pivovar Raven, Muzeum Lega, Kolektory, a.s., Adidas,  ČEZ a.s., Spojenci sportovců na vozíku.

]]>
Lyžování
news-3589 Tue, 13 Feb 2024 18:39:10 +0100 Pozvánka na přednášku o Stezce Českem https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/pozvanka-na-prednasku-o-stezce-ceskem-3589/ Srdečně vás zveme na přednášku o Stezce Českem v podání jejího zakladatele Martina Ùbla, která se bude konat v úterý 5.3. 2024 ve 20:30 v kině Bio Oko v Praze! Nenechte si ujít tuto nezapomenutelnou přednášku, kde Martin svým ostrovtipem povypráví skutečné neskutečné příběhy Stezky. Součástí přednášky je také jediná předpremiéra dokumentárního seriálu o Stezce Českem, workshop a debata s Martinem Úblem, který je velkým podporovatelem našeho klubu.

Vozíčkáři mají vstup zdarma!

Dalš podrobnosti na facebooku nebo internetové adrese.

]]>
Společné
news-3590 Tue, 13 Feb 2024 18:39:10 +0100 Pozvánka na přednášku o Stezce Českem https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/pozvanka-na-prednasku-o-stezce-ceskem-3590/ Srdečně vás zveme na přednášku o Stezce Českem v podání jejího zakladatele Martina Ùbla, která se bude konat v úterý 5.3. 2024 ve 20:30 v kině Bio Oko v Praze! Nenechte si ujít tuto nezapomenutelnou přednášku, kde Martin svým ostrovtipem povypráví skutečné neskutečné příběhy Stezky. Součástí přednášky je také jediná předpremiéra dokumentárního seriálu o Stezce Českem, workshop a debata s Martinem Úblem, který je velkým podporovatelem našeho klubu.

Vozíčkáři mají vstup zdarma!

Dalš podrobnosti na facebooku nebo internetové adrese.

]]>
Spojenec
news-3588 Tue, 06 Feb 2024 22:25:29 +0100 Víkend na běžkách https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/vikend-na-bezkach-3588/ Nádherný víkend 2.2. - 4.2. 2024 na běžkách v Jizerských horách Říkali, ať to zrušíme. Jizerská padesátka se taky nekonala. Ale my jsme se nedali a dokonce nějaký ten sníh jsme měli, stačilo si jen vybrat dobrou lokalitu a domluvit se s rosničkou, aby začalo pršet, až dojedeme do cíle. A vyšlo nám to, aspoň u přehrady Souš.

A jako vždycky se tu sešla skvělá parta, bez které by to nebylo ani trochu ono.

Děkujeme všem, partnerům a podporovatelům:

Huawei Technologies (Czech) s.r.o., HUDY sport, a.s., ČSOB, a.s., MČ Praha 10, Pražská energetika, a.s., Ferona, a.s.,, Pivovar Raven, Muzeum Lega, Kolektory, a.s., Adidas,  ČEZ a.s., Spojenci sportovců na vozíku.

]]>
Lyžování
news-3587 Fri, 02 Feb 2024 16:40:47 +0100 Štafeta orientačního závodu získala ocenění od PARA sportu https://www.skvpraha.org/novinky/cela-zprava-spolecne/stafeta-orientacniho-zavodu-ziskala-oceneni-od-para-sportu-3587/ V úterý, dne 30. ledna 2024 se v Rezidenci primátora hlavního města Prahy konalo vyhlášení nejlepších parasportovců TOP TEN roku 2023. Vyhlášeny byly i týmové výkony mezi nimiž se umístila štafeta orientačního závodu – Jana Kosťová, Hana Doležalová a Pavel Dudík za 3. místo na MS Zákupy 2023.

Více informací naleznete zde.

]]>
Orientační závod